Oglas

Nevin odležao 18 godina u zatvoru, ovako je reagovao kada su ga oslobodili (VIDEO)

Photo: printscreen YouTube

42-godišnji Tomasz Komenda , nevin je proveo 18 godina u zatvoru. U martu ove godine tužitelji  su preispitali njegov slučaj  jer su roditelji 15-godišnje žrtve izrazili sumnju u njegovu krivicu.Kada su pomoću novih forenzičkih testova provereni dokazi ,  pokazala se da Komenda nije mogao počiniti zločin za koji je optužen, a koji se dogodio za doček Nove 1997. godine u Poljskoj.

Za vreme novogodišnje zabave ,  žrtva je silovana i ubijena , a sudski dokumenti su pokazali da je umrla od gubitka krvi i niskih temperatura kojima je bila izložena. Počonioci su iza sebe ostavili  veliku količinu dokaza, uključujući i vuneni šešir sa vlasima kosem a na devojčinom telu su postojali i ugrizi Međutim , to nije pomoglo Tomaszu. Zatvoren je sedam godina nakon zločina, iako je 12 ljudi potvrdilo njegov alibi.

Nakon hapšenja je u potpunosti je sarađivao s policijom, a nepočinjeni zločin je morao priznati jer su ga tukli i pretili mu.

,, Toliko su me tukli da bih priznao da sam pucao i u Papu'' – rekao je Komenda po oslobađanju.

Ministar pravosuđa Zbigniew Ziobro izjavio je kako ova oslobađajuća presuda pokazuje da se greške ipak mogu ispraviti.Još je dodao i kako ,,Niko ne može vratiti godine koje je Tomasz Komenda izgubio. Ipak, oslobađajuća presuda vraća osećaj dostojanstva nevinog čoveka koji je pogrešno osuđen''.

Komendin advokat Zbigniew Cwiakalski , najavio je tužbu protiv države , kao i da će tražiti odštetu od 10 miliona zlota ( oko 2 miliona i 300 hiljada  eura ) ,zbog 18 godina koje je njegov klijent nepravedno proveo u zatvoru.

 Pogledajte:

 

Objavi na svom profilu:

FacebookTwitter


Nevin odležao 18 godina u zatvoru, ovako je reagovao kada su ga oslobodili (VIDEO)

Izvor: megavijesti.com

18 godina nevin proveo u zatvoru. Ovako je reagovao kada je čuo oslobađajuću presudu (VIDEO)

loading...

Login

Traži

Koristimo kolačiće (cookies) kako bi
poboljšali funkcionalnost stranice Više...